Més Que Paraules

Què fer el cap de setmana a Barcelona 2022

Barcelona és una ciutat plena de vida, un d'aquells llocs on sempre vols tornar, perquè sempre queden coses per veure i descobrir. Però si vols començar per un cap de setmana perfecte en aquesta preciosa ciutat, no et pots perdre aquesta guia amb recomanacions per a tots els gustos sobre què veure a Barcelona. Pren nota!


Si t'agrada la cultura, aquests són alguns dels museus i monuments que no et pots perdre:

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Està ubicat al Palau Nacional de Montjuïc, construït per a l'Exposició Internacional de 1929. La seva col·lecció de pintura mural romànica és una de les millors del món. A més, podreu veure obres d'art romànic, art gòtic, art del renaixement-barroc i art modern.

Museu Picasso

Allotja prop de 4.000 obres de l'etapa de formació i joventut de Picasso ordenades cronològicament, fet que t'ajudarà a entendre l'evolució de la seva obra.

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Descobreix edificis medievals i excavacions a través de les quals coneixeràs Barcelona des que es va fundar al segle I aC. fins a l'Edat Mitjana.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Si us agrada l'art contemporani, no podeu deixar de visitar aquest museu amb més de 14.000 metres quadrats i 5.000 obres creades a partir de la segona meitat del segle XX i fins a l'actualitat.

CaixaForum

Quan visitis la ciutat, fes una ullada a la programació d'aquest centre cultural, sol tenir exposicions molt interessants.

La Sagrada Família

Possiblement és un dels monuments més coneguts de Barcelona. És el màxim exponent de larquitectura creada per Gaudí. Contemplar la seva encara inacabada silueta és tot un espectacle, una bellesa que també trobaràs a dins i que no es pot descriure amb paraules.

El Park Güell

És una altra de les icones de la ciutat, un parc concebut com a urbanització per a classes acomodades construït entre 1900 i 1914. Podria considerar-se un museu a l'aire lliure, una creació inspirada en la natura que et fascinarà.

La Casa Batlló

La seva façana només es pot descriure com a espectacular. Aquesta obra és fruit de l'encàrrec de Josep Batlló, que va demanar un disseny per remodelar la que seria la nova residència. També val la pena visitar-ne l'interior, amb dissenys, elements decoratius i mobiliari també ideats per l'artista.

La Pedrera

La Casa Milà, coneguda popularment com a La Pedrera, és un edifici dissenyat amb formes impossibles de principis del segle XX. Al seu interior trobareu el centre d'interpretació de Gaudí a Barcelona. Destaquen les xemeneies que es poden veure de prop al terrat.


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2023.