Més Que Paraules

Què fer i veure a Arenys de Mar 2022

A la Costa del Maresme, entre el Mar Mediterrani i la Serralada Litoral barcelonina, s'enclava aquesta localitat de profund sabor mariner.


Arenys de Mar, a escassos quilòmetres de Barcelona, combina de manera excepcional el seu patrimoni artístic, amb les seves excel·lents platges i la seva oferta de vacances.

La seva privilegiada situació l'ha convertit, des d'antic, en un important enclavament pesquer, com demostren els seus orígens com a barri mariner al segle XIV.

La riquesa que generava durant el segle XVI, gràcies al comerç marítim, va fer que la població fos defensada amb més de deu torrasses. Entre els que avui es conserven, podem admirar el de Llobet i el de Carrer Ample.

A la Rambla, centre de la vida local i d'arrelament popular, s'alça l'església de Santa Maria. De façana barroca, posseeix al seu interior un retaule increïble obra d'artistes catalans. També mereixen una visita el Museu Frederic Marès de la Punta, un dels millors d'Europa versat sobre puntes, i el Museu Mollfulleda de Mineralogia.

L'estil modernista, tan abundant al territori català, també deixa sentir la seva presència a Arenys de Mar. El Mercat Municipal i el cementiri, amb escultures funeràries realitzades en aquest estil artístic, en són dos bons exemples.

El Passeig Marítim, a la vora del Mediterrani, els ports esportiu i pesquer, i la platja d'Arenys són altres llocs interessants on participar de la vida quotidiana d'aquesta localitat.

L'arribada dels vaixells de pesca, la subhasta de peix a la llotja o les belles embarcacions nàutiques de la dàrsena esportiva no desmereixen els capvespres sobre les aigües del Maresme. L'oferta d'esports nàutics completa qualsevol alternativa d'oci.


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2023.