Més Que Paraules

Horòscop 2023 en Català

Descobreix gratis les qualitats, els defectes i la compatibilitat amb l'amor de cada signe de l'horòscop i les seves prediccions per al 2023. Et presentem tots els signes del zodíac amb els seus temes més importants: amor, treball, diners i família.


Predicció de l'Horòscop

Diu un antic adagi que «Els necis es deixen emportar pels astres; en canvi els savis els inclinen». I és que els estels ens parlen del nostre destí en funció de les nostres possibilitats, dels nostres defectes i virtuts, d'aquells aspectes de la nostra personalitat que hem de fomentar o modificar perquè la vida ens sigui més favorable. Siguem savis i inclinem els astres. Consulta i calcula el teu ascendent.

Coneixes a fons el teu caràcter? Saps quines són les teves possibilitats? Vols saber els punts febles de la teva salut? Coneixes la teva pedra de la sort, el teu color, la teva flor i el teu perfum?

Aquí trobaràs amb llenguatge amè tots els signes del Zodíac, la relació entre ells, indicant com pots trobar la teva parella ideal, com educar millor els teus fills, etc.

És una guia que et permetrà conèixer-te millor a tu mateix i als altres.


Compatibilitat amor

Consulta la compatibilitat amb l'amor segons el signe de l'horòscop teu i de la teva parella.

 • Compatibilitat Aquari
 • Compatibilitat Àries
 • Compatibilitat Bessons
 • Compatibilitat Balança
 • Compatibilitat Capricorn
 • Compatibilitat Cranc
 • Compatibilitat Escorpió
 • Compatibilitat Lleó
 • Compatibilitat Peixos
 • Compatibilitat Sagitari
 • Compatibilitat Taure
 • Compatibilitat Verge

Què és un horòscop?

La paraula horòscop prové del grec i vol dir l'hora. L'horòscop consisteix en un planisferi celeste establert per a un temps determinat i observat des d'un lloc concret, que comprèn la situació del Sol, la Lluna i els vuit planetes que es coneixen fins ara. A l'Antiguitat, l'Astrologia només utilitzava els planetes Júpiter, Venus, Saturn i Mart.

El Zodíac és el camí que segueix el Sol durant un any al voltant de la Terra, i es fa servir com a representació gràfica de l'horòscop. Als seus orígens, tenia forma quadrada, producte segurament d'una manifestació de l'inconscient per tal d'atribuir-li un cert valor material.

Actualment és de forma circular, com a conseqüència d'una contemplació d'índole interna, tal com ho expressava l'astròleg Saenger: «En els primers temps es resava a les estrelles per obtenir benestar o es curava els homes segons les estrelles; avui se n'aprèn la contemplació interior i una mica de l'art de viure.»


Els signes del Zodíac

Des que l'home existeix sobre la Terra, ha tingut la tendència a contemplar les estrelles.

Antany, l'ésser humà vivia en un mitjà que li va permetre prendre consciència que formava part integrant, no només de la Natura, sinó de l'Univers sencer i, per tant, qualsevol succés que s'esdevingués al seu entorn havia de repercutir, necessàriament, sobre ell.

De la contemplació dels estels van sorgir infinitat de preguntes, i de la constant observació va néixer l'Astrologia. Entre defensors i detractors ha arribat als nostres dies. Actualment està en auge, encara que moltes persones la descarten com a superstició. La veritat, però, és que un gran nombre de les personalitats que dirigeixen el nostre món consulten el seu astròleg particular quan estan en joc les seves finances, carrera o matrimoni.

Entendre l'horòscop i els signes del Zodíac ens servirà per adquirir un coneixement més gran i millor de la nostra personalitat i de la dels altres, cosa que ens permetrà ser més comprensius i tolerants dia a dia.


Què és l'Astrologia?

Fa 6.000 anys, els babilonis van establir la relació que hi ha entre les forces naturals i les accions humanes; és a dir, que van percebre els moviments de l'Univers i van veure que a cadascun li corresponia un succés determinat, estranyes «coincidències» que, d'alguna manera, condicionaven la vida dels homes.

Va ser una regió situada entre els rius Tigris i Eufrates – el lloc on la tradició diu que va estar situat el Paradís Terrenal – on s'han trobat major quantitat de signes astrològics i els primers testimonis sobre el Sol.

L'Astrologia ha estat sempre – gairebé des del principi – relacionada amb la màgia, degut principalment als qui coneixien els seus secrets – els sacerdots –, els guardaven gelosament.

Malgrat tot, l'estudi de l'Astrologia va arribar fins a Xina, Índia, Pèrsia i Grècia, on es va desenvolupar l'elaboració de l'horòscop individual. Els grans filòsofs, com Heràclit, Plató i Aristòtil, van elevar l'Astrologia al grau de ciència i va ser durant l'Imperi Romà quan va patir el seu primer estancament, en ser prohibida per raons polítiques.

Els àrabs van tornar a considerar-la una ciència ia més, la van perfeccionar, establint el sistema de Cases del Zodíac. Gràcies a ells, l'Astrologia va arribar a Europa i va poder ser estudiada pels grans savis: Leonardo Da Vinci, Dante Alighieri, Tycho Brahe, Copèrnic i un dels astrònoms més famosos de tots els temps, Johannes Kepler, que va considerar que l'Astrologia era una ciència que mereixia ser presa de debò.

Tot i aquestes afirmacions i que l'Astrologia s'estudiava conjuntament amb l'Astronomia a les universitats europees més prestigioses, l'Església va començar a mirar-la amb recel, ja que «xocava» en alguns punts amb els seus ensenyaments…, cosa que no impedia que , tant Papes com els altres grans dignataris eclesiàstics, consultessin el seu horòscop a l'hora de prendre decisions importants pel seu futur.

I així, entre els defensors i els detractors, l'Astrologia ha arribat fins als nostres dies.


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2023.