Més Que Paraules

Viatjar per Catalunya

Les espectaculars platges de zones com la Costa Brava, una gastronomia coneguda a nivell mundial i obres de famosos artistes com Gaudí o Dalí fan de Catalunya una de les destinacions més visitades d'Espanya i coneguda arreu del món.

Qué fer a Catalunya:

Coneix altres comunitats autònomes d'Espanya


Què fer a Catalunya?

A Catalunya trobaràs tants exemples culturals interessants que no sabràs per on començar: edificis de somni a Barcelona, coneguda com a “la capital del modernisme”, com La Sagrada Família o el Palau de la Música Catalana, l'impressionant conjunt arqueològic de Tarraco, el Monestir de Poblet a Tarragona, les esglésies de la Vall de Boí a Lleida... Tots declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A més, podreu acudir a qualsevol tipus d'esdeveniment gràcies a l'agenda que ofereixen museus tan importants com el Museu Nacional d'Art de Catalunya o el Teatre-Museu Dalí de Figueres.

Tampoc no pot faltar en aquesta zona del nord-est d'Espanya una visita a les singulars platges de la Costa Daurada, la Costa Barcelona i la Costa Brava, amb localitats de fama internacional com Salou, Sitges, Tossa de Mar, Cadaqués, Lloret de Mar o Roses.

Aprofita que Catalunya compta amb múltiples Estacions Nàutiques per practicar activitats al mar. I per a paisatges de muntanya, res millor que fer una excursió al Pirineu català, les estacions d'esquí són perfectes per al turisme de neu, o al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

També és molt fàcil anar-se'n amb un bon sabor de boca d'aquesta Comunitat gràcies al fet que Catalunya posseeix alguns dels millors restaurants del món. No t'oblidis de demanar receptes tan tradicionals com el pa amb tomàquet, caragols, mel i mató o calçots.

Coneix les províncies de Catalunya

Província de Barcelona

Es situa al nord-est d'Espanya, al centre de Catalunya. La seva capital és la ciutat de Barcelona, també capital de la regió.

S'hi troba un ampli conjunt d'obres de l'artista Antoni Gaudí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La mateixa distinció tenen el Palau de la Música Catalana i l'Hospital de Sant Pau, també a Barcelona. La seva costa pertany al mar Mediterrani i la província compta a més amb nombroses destinacions d'enorme atractiu turístic com Sitges, Castelldefels, Sant Pol de Mar, Calella o Arenys de Mar.

L'interior té parcs naturals. A més, també són importants ciutats com Vic, Manresa, Granollers, Sabadell o Terrassa. A la gastronomia, destaquen des de grans restaurants de cuina avantguardista a la més tradicional.

Província de Girona

Se situa al nord-est de la regió de Catalunya, al nord d'Espanya. Les seves platges singulars pertanyen a la Costa Brava i s'estenen al llarg de localitats de fama internacional com Tossa de Mar, Cadaqués i Portlligat.

Els paisatges de la costa s'alternen amb els parcs naturals Aigüamolls de l'Empordà, el Cap de Creus i la zona volcànica de la Garrotxa. Limita al nord amb el Pirineu català, les estacions d'esquí del qual són perfectes per al turisme de neu.

Aquesta província es caracteritza per posseir els tres museus més representatius de l'obra del pintor surrealista Salvador Dalí: la Casa-Museu de Portlligat, el Castell de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres. També destaca el conjunt monumental de la capital, Girona.

De la seva gastronomia, sobresurten els productes de l´horta de la regió de l´Empordà i els marítims com la gamma de Palamós i per la fama internacional dels seus restaurants.

Província de Lleida

Se situa al nord-est d'Espanya, a l'interior de la regió de Catalunya. La província té el valuosíssim conjunt d'esglésies del romànic català de la Vall de Boi, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El seu entorn natural és perfecte per practicar esports d'aventura. Destaca el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els dos parcs naturals i els paisatges pirinencs i prepirinencs. Precisament aquests darrers són molt freqüentats pels aficionats als esports de neu.

La província ofereix múltiples oportunitats per al turisme ornitològic i pel rural. A la gastronomia, destaquen les diverses denominacions d'origen, com la de l'oli d'oliva, el formatge i la pera.

Província de Tarragona

Es situa a l'est d'Espanya, al sud de la regió de Catalunya. El litoral s'identifica amb la marca turística Costa Daurada. La capital és la ciutat de Tarragona, on es troba el Conjunt Arqueològic de Tàrraco, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El Monestir cistercenc del Poblet també està declarat Patrimoni de la Humanitat. Es pot conèixer recorrent la Ruta del Cister, que inclou els monestirs de Santes Creus i Valbona de les Monges.

La província compta amb diversos parcs naturals, l'entorn dels quals és perfecte per a la pràctica d'esports a l'aire lliure.

A la gastronomia, destaquen les activitats relacionades amb el vi, especialment les de la Ruta del Vi i del Cava del Penedès. A més, a la província se celebren nombroses festes gastronòmiques on degustar receptes com la calçotada i el xató.


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2023.