Més Que Paraules

Què fer i veure a Calella 2022

Calella, la capital turística de la Costa del Maresme, compta amb innombrables terrasses, restaurants i una animada vida nocturna que, juntament amb les platges, ofereixen una atractiva oferta al viatger.


El nucli urbà de Calella s'estén al llarg de tres quilòmetres, entre les platges de sorres daurades del Mediterrani i els darrers contraforts del Montnegre.

Aquesta excepcional ubicació la converteix en una destinació costanera de primer ordre, guardonada en nombroses ocasions amb el distintiu de qualitat europeu de Bandera Blava.

Els més diversos esports nàutics i activitats a l'aire lliure són possibles aquí, gràcies a la bondat de la seva climatologia durant tot l'any ia les excel·lents instal·lacions del Club Nàutic.

La part antiga d´aquesta població barcelonina es distribueix al voltant de l´església de Santa Maria, una construcció neoclàssica de portada barroca.

El seu patrimoni artístic continua de la mà de la Casa dels Salvador (s. XIV), la Casa Sivilla (s. XVI) i la capella de Sant Quirze i Santa Julita.

L'antiga Fàbrica Llobet-Guri i Mercat Municipal són altres monuments importants que el viatger no s'ha de perdre. Per part seva, el Parc Dalmau és un agradable enclavament on descansar i gaudir d'una altra perspectiva de la ciutat.

Nombroses carrers de vianants conviden al passeig pel seu interior, així com el Passeig Marítim mostra la façana mediterrània de Calella i condueix el visitant a la zona del far.

Aquesta construcció marinera, que ha esdevingut el símbol de la ciutat, s'enlaira sobre un promontori que domina tot el perfil costaner. També, prop d'aquí, es poden admirar antigues torretes destinades a la telegrafia òptica, que recorrien antany tot el litoral.


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2023.