Més Que Paraules

Horòscop Àries 2023

Signe de foc, regit per Mart. Del 21 de març al 20 d'abril. El 21 de març comença la primavera, una estació que indica el renaixement de la natura, després de passar l'hivern. És aleshores quan el Sol entra al signe d'Horòscop Àries i s'inicia, també, l'any astrològic.


Horòscop


Horòscop Àries: Caràcter

Les persones que han nascut sota aquest signe són amants de la vida a l'aire lliure i es mostren tan inestables com el clima dels darrers dies de març i del mes d'abril. Passen de la joia i l'entusiasme a la tristesa i la inseguretat amb gran facilitat.

Aparenten ser molt forts, però aquesta actitud, en la majoria dels casos, amaga moltes debilitats; no obstant això, l'Àries sap tornar a començar quan tot el que ha aconseguit s'ha destruït, a causa dels contratemps o qualsevol altra circumstància.

Aquest tret de perseverança es converteix sovint en tossuderia, cosa que, si bé, d'una banda els afavoreix, de l'altra, els perjudica en la relació amb els altres. La tossuderia els porta a intentar aconseguir metes que fins i tot la seva raó els diu que han d'abandonar; però quan un Àries s'entesta en alguna cosa, res ni ningú no el pot convèncer del contrari.

Són persones generoses, honestes i rectes, amb si mateixes i amb els altres. Tenen un elevat sentit del deure.


Horòscop Àries: Salut

L'energia d'Àries és tan gran, que permet vèncer amb facilitat totes les malalties, per la qual cosa es pot afirmar que les persones nascudes sota aquest signe gaudeixen de bona salut. Tot i això, tots tenim punts febles i els àries no són una excepció: estan exposats a malalties del cap i de la cara, posant especial atenció a les orelles i els ulls. Tampoc no han de descuidar els bronquis.

  • Color: vermell
  • Metall: ferro
  • Pedres de la sort: diamant, robí
  • Flor: bruc
  • Perfum: lavanda

Horòscop Àries: Característiques generals

Signe de foc, dominat per Mart, la seva naturalesa és fogosa i dinàmica. No sol esperar els esdeveniments, s'hi precipiten perquè necessita estar constantment en acció.

Àries: Les seves qualitats

És optimista per naturalesa i sincer. A més, és generós en extrem amb els companys i la feina, i en especial amb l'amistat, perquè la valora com un bé sagrat.

Àries: Els seus defectes

Massa impulsiu, la impaciència per obtenir les coses i les ganes de veure els resultats de forma immediata, el condiciona. De vegades, li agrada massa dominar i dirigir els altres.


Compatibilitat amb Àries

Els signes més compatibles amb Àries són: Leo, Sagitari i Bessons

Els signes menys compatibles amb Àries són: Càncer, Capricorn i Verge

Amb el teu signe comença el Zodíac, per això representa el primer estadi vital de la nostra existència, quan, després del naixement, comencem a ser individus per nosaltres mateixos.

Com a signe de Foc, necessites independència i ser algú per tu mateix.

Tens esperit de líder, de pioner, de guia o de promotor; d'alguna cosa, en definitiva, que us faci sentir el primer, el millor o el més ràpid. Al llarg de la teva vida aniràs desenvolupant un esperit competitiu, com si la lluita per la supervivència en depengués, cosa que sovint et proporciona capacitats empresarials.

En el fons tens set de conquestes o de batalles, ja siguin aquestes esportives, econòmiques, sentimentals o de qualsevol altre tipus, però que et permetin fer una gesta.

La tranquil·litat per al teu signe és un anatema: sempre has d'estar fent coses, encara que, si és possible, a ràfegues o allò que et vingui de gust. Et diverteixes més i reacciones amb més il·lusió davant de desafiaments o nous estímuls i projectes que en històries consolidades.

En la teva evolució personal, moltes vegades els teus passos comporten riscos considerables, però no sols ser gaire conscient del perill. En canvi, sí que tens por del patiment o dels problemes físics.

A les teves relacions personals prefereixes un tracte directe; anar al gra, sense gaire retòrica ni preparatius. Realment ets impulsiu i impacient. En el fons, ets com un nen, una mica capritxós, que vols les coses ja, i si no et mosqueges, encara que els enuigs et duren poc.

A l'amor actuaràs segons el teu grau d'evolució. Normalment t'entregues totalment i incondicionalment a la persona estimada, a qui sols idealitzar com a encantadora de tots els valors que esperes veure en el seu amor. En canvi, els Àries que viviu més al vostre estadi infantil necessiteu anar de conquesta en conquesta per afirmar-vos a vosaltres mateixos.

Si la teva carta astral és harmònica en conjunt pots esperar: valor, audàcia, confiança en si mateix, sentit de l'humor, iniciativa i noble ambició.

En canvi, quan la resta de la carta astral i les circumstàncies no acompanyen podràs mostrar el costat més negatiu del signe, és a dir: egocentrisme excessiu, que es pot arribar a convertir en menyspreu per l'altre.


Vacances: Esport i aventura

No fas servir els teus dies de vacances a gaudir de la tranquil·litat i el descans, sinó que com a bon signe de foc, preferiràs aprofitar-los per descobrir noves cultures i gaudir de l'aventura en paradisos llunyans.

Ets poc amant dels viatges organitzats, i sempre et faràs acompanyar per persones que saps que seguiran el teu ritme; si no és així, prefereixes anar-hi sol.

Utilitzaràs un mitjà de transport ràpid que t'acosti a qualsevol paratge on poder realitzar algun esport de risc, conèixer un temple amagat al cor de la selva o realitzar un safari per Àfrica.


Viatges: Sorpreses a tot ritme

La teva idea d'unes vacances perfectes no és passar uns dies relaxats en una platja tranquil·la torrant-te al sol del Mediterrani, gaudint del paisatge i de la gent que està al teu voltant, ja que les ànsies d'aventures i l'amor al risc t'ho impedeixen.

T'encanten els viatges perquè et permeten descobrir països, paratges i cultures noves i enriquidores, ampliar els teus horitzons ia més són el mitjà ideal per sentir a flor de pell l'emoció de l'aventura.

Ets poc partidari dels desplaçaments organitzats i amant d'alguna sorpresa, però això sí, no descuides els detalls mínims que són imprescindibles per fer un viatge amb tota seguretat.

No t'agrada que el període estival passi desapercebut per això busques una forma original i poc convencional de passar els teus dies de descans, que en el teu cas no seran descans, ja que no pararàs ni un instant.

Més d'una vegada deixaràs els altres de costat i et llançaràs a l'aventura de viatjar només per no haver d'arrossegar els teus acompanyants en una recerca frenètica d'aventures.

Amant de la velocitat i el risc, prefereixes utilitzar l'avió per als teus desplaçaments, abans que ell, de vegades incòmode i lent autobús.

Un safari per les salvatges terres africanes, uns dies practicant ràfting en algun riu d'aigües turbulentes, fer ponting o una temporadeta remuntant les onades de les platges de Tarifa fent windsurf, seran algun dels plans ideals per gaudir dels teus viatges.


Amor: Un riu de passió i sentiments

Per aconseguir el cor de la persona que estimes trauràs tota la intel·ligència, l'encant i la sinceritat que posseeixes per fer-te amb el seu amor, la passió i l'embruixament faran la resta.

A més podràs oferir-li aquest immens amor que atresores al teu interior i una fidelitat a prova de bombes, però això sí, si entens que és la parella perfecta, aquella persona que sempre va estar en els teus somnis.

Fins que això passi aniràs de flor en flor buscant aquest riu de passió pel qual et deixes arrossegar molt sovint. Quan els altres descobreixin el teu esperit aventurer, les teves ànsies d'independència i aquesta mirada carregada de sensualitat cauran rendits als teus peus.

Ets d'aquelles persones que es lliuren en cos i ànima i prou directe per demanar sense embuts tot el que desitges de la persona que tens al teu costat, però potser quan aconsegueixis el que vols el teu interès desaparegui.

De vegades surt a la llum el teu esperit infantil i les teves poques ganes de madurar, i això es nota sobretot, en la teva manera d'actuar i el teu aspecte exterior.


Diners: Emprenedor i impulsiu

Els diners no ocupen el primer lloc a la teva escala de valors. Perseguiràs amb més entusiasme l'èxit i la glòria. Busques una feina on puguis progressar i la qual et planteges com un nou desafiament. Això sí, insistiràs que et paguin el que creus que val.

  • Virtuts: Pioner, aventurer, emprenedor, competitiu.
  • Defectes: Impulsiu, impacient, gasta més del que guanya.

Sexe: Conqueridor nat

T'has enamorat d'un Àries? Doncs espero que tinguis a mà una bona reserva d'energia, perquè la necessitaràs si pretens seguir-li el ritme.

Àries pot ser un dels més idealistes dels signes del Zodíac, se'l podria simbolitzar com el cavaller de brillant armadura que muntat al seu cavall blanc recorre el món desfent maldets i lluitant per les causes justes.

Si aquest és el teu home o la teva dona ideal, has triat la persona perfecta. Perquè les noies Àries no es queden enrere. Són les més atrevides i arriscades del Zodíac. No et recomano que tractis mai de dir-li a una Àries que hi ha alguna cosa que ella no pugui fer.

En el millor dels casos es llançarà a l'atac i demostrarà que no només és capaç, sinó que ho fa mil vegades millor que tu. Àries mai no podrà resistir a un bon repte. En el pitjor... bé, jo no voldria ser present quan la fúria d'un Àries es desferma.

Això no vol dir que no puguin a més ser tremendament femenines. No hi ha dona que ho sigui més que una Àries.

El signe d'Àries és un signe de Foc. Regit per Mart, suposa pels nascuts en aquest signe una tremenda energia. Són arriscats fins a arribar al punt de ser temeraris i no semblen mai conscients d'estar corrents cap risc. Són els conqueridors del Zodíac.

No esperis que l'aventurer Àries es quedi satisfet amb una vida tranquil·la al teu costat o que tingui cura pacientment de la casa i dels fills, llevat que ja tingui certa edat i només vulgui seure al costat dels seus néts a explicar-los les meravelloses aventures de les quals ell o ella, és clar, sempre és el protagonista.

I si d'alguna cosa peca Àries és de ser de vegades una mica egoista, encara que mai rebuscat. Mai el trobaràs tramant venjances o plans subtils per desprestigiar-ne un altre o per robar-li la glòria, el seu sentit de l'honor i la seva honestedat no els ho permetrien. Simplement és que Àries és com un nen gran, no és conscient de gaires coses que als altres ens semblen tan òbvies.

Àries sempre actua amb la millor de les intencions així que per què no poden els altres reconèixer-ho simplement així?

Per a Àries tot és realment així de senzill, i no es complica més la vida. En el fons, els sentiments d'Àries poden ser molt complexos, però a la superfície són senzills de comprendre.

Com saber si a Àries li interesses? Molt senzill, ell t'ho dirà, a la cara, directament, i probablement al lloc més inesperat. Àries és dels de aquí t'enganxo, aquí et mato?…en tots els sentits.

Per ell no té sentit dilatar alguna cosa quan ja ha pres una decisió i això també afecta les seves relacions. Àries no sap esperar, és impaciència pura, i quan vol alguna cosa, ho vol ara, encara que això de vegades no sigui el més romàntic, especialment en les situacions més íntimes.

Però això no vol dir que Àries no pugui esdevenir un amant imaginatiu, sensible, i tremendament apassionat, per no parlar de la seva infatigable energia.

Es tracta simplement que siguis capaç de manejar el seu foc, baixant una mica la seva ardent crida fins a un límit suportable per als éssers humans corrents que no siguin Àries.

La dona Àries és de vegades massa dona per a un home, i els homes Àries són l'essència de l'home impulsiu i conqueridor. Et veu, li agrades, i es llança directament a buscar-te.


Feng-shui

Natius d'aquest signe, o amb la Lluna o la quarta casa a Taure

La casa és per als Taure un oasi al mig del desert que suposen per a ells les dificultats quotidianes. La vostra afició pels espais naturals us porta a decorar la vostra llar amb materials i colors naturals (verds, ocres, marrons).

En principi no hi ha res dolent, encara que l'excés de fusta pot recrear simbòlicament l'ambient de la selva o del bosc, i submergir-te en un ritme tan relaxat que et costi gran esforç sortir de casa o relacionar-te amb els teus éssers estimats.

Per contrarestar aquest efecte utilitza, als llocs comuns, colors forts com el taronja, groc or, blau elèctric, turquesa o verd elèctric.


Flors-Bach: Impaciència

És una herba anual que creix a les valls fluvials i les vegues humides. A la botànica astrològica antiga era considerada una planta de Mercuri. L'essència de la flor és capaç de transformar la teva precipitació i irritabilitat en paciència, compassió i delicadesa, compatibles amb els pensaments ràpids.


Gemmes: El robí

A aquest signe se'l associa amb el robí. Intensifica les energies que recorren el sistema circulatori i procura a aquell que el posseïx èxit, riquesa i alegria, a més de representar valor, ànim i lleialtat. A Birmània, lloc d'origen d'aquesta pedra vermella, es considera que atreu amics i aquesta.

Per a japonesos i xinesos aporta salut, longevitat i felicitat. Controla les passions, elimina els mals pensaments, ia més assegura la pau i la salut. Altres pedres relacionades amb Àries són l'ametista, el granat, el quars o l'àgata foc.


Esports: Acció i desafiament

Mart, el planeta que regeix el teu signe, fa que sempre estiguis carregat d'energia i necessitis una via d'escapament per a tanta activitat. I quina millor manera que fer esport per descarregar tanta adrenalina.

Als nadius del teu signe us encantarà mantenir-vos sempre en forma per poder afrontar els reptes que la vostra atrafegada, exigent i ambiciosa vida us demana. No aguantaràs sentir-te malament en cap moment, ni que qualsevol malaltia et posi el fre perquè tu no pararàs ni tan sols quan sentis que les bateries estan fregant el límit de l'esgotament.

Gaudiràs fent qualsevol exercici físic, i si aquest implica algun tipus de risc i desafiament, millor que millor. Gaudiràs molt si practiques esport en equip, sempre que estiguis content amb la persona que porta la direcció del grup.

Si no és així, no dubtaràs ni un instant a abandonar-ho. Et sents atret per tot aquell esport que impliqui activitat i esforç físic, i et desesperaràs amb tots aquells que t'hagis d'armar de paciència per practicar-los.

T'agrada córrer, picar-te al gimnàs per aconseguir uns músculs d'impressió i els jocs que et portin a una lluita cos a cos amb el contrincant.

Els esports més acords amb el teu signe són la boxa, el futbol, la lluita, la pràctica de tir o el submarinisme.


Energia controlada

Com Tauro gaudeixes cuinant, però si vols fer-ho amb tota tranquil·litat has de procurar no fer-ho d'esquena a la porta oa una finestra.

Els buits pels quals entra energia en forma de corrent d'aire fan sentir inquietud o ansietat si se situen a la nostra esquena, cosa que no obstant pot corregir-se fent una cortina, tancant la porta, o posant un petit mirall davant seu perquè la energia rebot-hi.

Finalment, si vols potenciar les teves relacions sentimentals posa dos cors al teu dormitori, i procura no dormir amb la televisió encesa doncs les ones electromagnètiques que emet són perjudicials per a la salut.


Educació

Els nens Àries són petites personetes molt revoltoses, a les quals sembla que mai no se'ls acabi l'energia per molestar, córrer, saltar i preguntar coses.

Tenen una aguda curiositat natural que els porta a ficar els seus petits nassos absolutament a tot arreu, amb una manca de tacte sorprenent.

Els nens Àries són sempre sincers. La seva honestedat, sobretot en aquestes primeres etapes de la vida, és a prova de bomba. Són ingenus, confiats, idealistes i somiadors. Tenen un cor enorme, on té cabuda des de l'àvia fins al gos del veí, i solen tenir gran interès per tota mena d'animals, amb els quals si et descuides, t'inundaran la casa.

A l'escola sempre volen tenir raó, i els costa assumir que la professora hagi de tenir-la sempre per ser qui és. Els agrada que els demostrin les coses i no solen acceptar res perquè sí. Aprofita aquest avantatge per estimular les ganes de saber.


Motivació i control

El nen Àries és molt intel·ligent, però necessita motivació i sobretot control. Tot i que són estudiants ràpids i molt brillants, solen tenir problemes per assumir la disciplina. Cal educar-los des de ben petits a respectar els horaris ia fer els deures a temps, perquè seria molt fàcil que es tornessin indolents.

Tot i que semblin independents, tenen un cor molt sensible, i necessiten demostracions d'afecte, fins i tot més que la majoria dels nens, perquè són massa orgullosos per demanar afectes quan els necessiten, i això és la causa dels seus patiments més grans. Creure que no se l'aprecia o que ningú el vol és la seva por més gran.


Perruqueria: A la darrera

T'agrada que els altres t'afalaguin pel teu aspecte, però sempre que ho facin amb sinceritat. De vegades, et despreocupes per la teva aparença física, però així que escoltes la primera paraula de desaprovació, corres al bany a engalanar-te.

El teu estil senzill i sense gaires complicacions, cosa que no impedeix que t'encanti anar sempre a la moda. Si una temporada s'emporta els cabells curts, t'ho raparàs al zero; si l'última cosa és una llarga cabellera, en lluiràs una a l'estil Pocahontas.

Tot i així, el que és teu són els talls i pentinats minimalistes. Un cabell curt es pot ressaltar i fer més personal gràcies a una mica de color. Els complements faran la resta.


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2023.