Més Que Paraules

Recepta de Panellets

Els panellets són un postre tradicional de la festivitat de Tots Sants, coneguda com a Castanyada, a Catalunya, Andorra, Eivissa i el País Valencià, amb castanyes i moniatos.

Els panellets solen acompanyar-se d'un vi dolç, normalment moscatell, mistela, vi de missa o ranci.

Categoria: Postres. Temps de cocció: 30-60 minuts. Preu: Baix. Temporada: Tot l'any.


Ingredients

  • 300g d'ametlles mòltes
  • 500g de sucre
  • 200g de moniatos
  • 2 ous
  • 200g de pinyons
  • 1,25 dl d'aigua
  • 1 cullerada d'escorça de llimona ratllada

Preparació

Coure els moniatos en aigua, escórrer i fer un puré. Feu un almívar a punt de bola dura amb l'aigua i el sucre. Abocar a poc a poc sobre les ametlles i afegir els rovells d'ou i el puré de moniato.

Barregeu-ho bé fins que quedi una pasta fina. Formar amb la massa petites boles de 3 o 4 centímetres de diàmetre i aixafar una mica per la base. Arrebossar les boles a les clares d'ou batudes i sobre els pinyons.

Disposar en una safata de forn lleugerament greixada i coure els panellets de 15 a 20 minuts. Deixeu-ho refredar abans de servir-los.


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2024.