Recepta de Panellets
Els panellets són un postre tradicional de la festivitat de Tots Sants, coneguda com a Castanyada, a Catalunya, Andorra, Eivissa i el País Valencià, amb castanyes i moniatos.
Els panellets solen acompanyar-se d'un vi dolç, normalment moscatell, mistela, vi de missa o ranci.
Categoria: Postres. Temps de cocció: 30-60 minuts. Preu: Baix. Temporada: Tot l'any.
Ingredients
- 300g d'ametlles mòltes
- 500g de sucre
- 200g de moniatos
- 2 ous
- 200g de pinyons
- 1,25 dl d'aigua
- 1 cullerada d'escorça de llimona ratllada
Preparació
Coure els moniatos en aigua, escórrer i fer un puré. Feu un almívar a punt de bola dura amb l'aigua i el sucre. Abocar a poc a poc sobre les ametlles i afegir els rovells d'ou i el puré de moniato.
Barregeu-ho bé fins que quedi una pasta fina. Formar amb la massa petites boles de 3 o 4 centímetres de diàmetre i aixafar una mica per la base. Arrebossar les boles a les clares d'ou batudes i sobre els pinyons.
Disposar en una safata de forn lleugerament greixada i coure els panellets de 15 a 20 minuts. Deixeu-ho refredar abans de servir-los.