Recepta de Escalivada
La recepta de l'escalivada és molt senzilla i es pot fer amb verdures diferents segons la temporada. A continuació, us explico com fer-la.
Ingredients
- 1 albergínia mitjana
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba grossa
- 4 alls
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
Preparació
- Preescalfeu el forn a 180 ºC.
- Renteu i talleu les verdures a rodanxes gruixudes.
- Poseu les verdures en una safata per a forn i regueu-les amb oli d'oliva.
- Salpebreu i poseu la safata al forn durant uns 30-40 minuts, fins que les verdures estiguin tendres i daurades.
- Un cop estigui cuita, retireu la safata del forn i deixeu-les refredar.
- Tallau les verdures a trossos petits i disposeu-les en un plat.
- Aboqueu una mica més d'oli d'oliva i salpebreu a gust.
- Serviu l'escalivada amb pa torrat o amb unes patates fregides.
Espero que us agradi aquesta recepta d'escalivada! És una amanida molt fresca i saborosa, ideal per acompanyar altres plats o per menjar-la sola com a entrant. Bon profit!