Més Que Paraules

Recepta de Escalivada

La recepta de l'escalivada és molt senzilla i es pot fer amb verdures diferents segons la temporada. A continuació, us explico com fer-la.


Ingredients

  • 1 albergínia mitjana
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba grossa
  • 4 alls
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Preparació

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Renteu i talleu les verdures a rodanxes gruixudes.
  3. Poseu les verdures en una safata per a forn i regueu-les amb oli d'oliva.
  4. Salpebreu i poseu la safata al forn durant uns 30-40 minuts, fins que les verdures estiguin tendres i daurades.
  5. Un cop estigui cuita, retireu la safata del forn i deixeu-les refredar.
  6. Tallau les verdures a trossos petits i disposeu-les en un plat.
  7. Aboqueu una mica més d'oli d'oliva i salpebreu a gust.
  8. Serviu l'escalivada amb pa torrat o amb unes patates fregides.

Espero que us agradi aquesta recepta d'escalivada! És una amanida molt fresca i saborosa, ideal per acompanyar altres plats o per menjar-la sola com a entrant. Bon profit!


Escrit per Cristian G. Guasch i actualitzat el 2024.